Wijnadviezen2021-01-20T22:54:22+00:00
Is het al tijd voor wijn - wijnblogs - wijnaccessoiress

Wijnadviezen

Bij To-Wine.com vinden we het belangrijk om jou te inspireren en jouw kennis te verbreden op gebied van wijn. Wijn is namelijk niet zomaar een drankje. Het is genieten, wetenschap, filosofie, statement, cultuur, levenshouding, verzamelobject en speculatief object, maar soms ook gewoon een statussymbool. Om de nuances van de wijn te ontwikkelen, heb je veel tijd en ervaring nodig, evenals een zeker budget om door te dringen tot alle niveaus van wijngenot. Onze wijnblogs bestaan uit waardevolle informatie en met deze inzichten kun jij de volgende keer dat je een fles wijn cadeau doet, er ook nog eens een goed verhaal bij vertellen en een onvergetelijke indruk maken op jouw vrienden en/of familie. Daarnaast hopen we dat onze blogs bijdragen aan het creëren van jouw eigen unieke en perfecte wijnbeleving.

Heb je toffe ideeën of ervaringen op het gebied van wijn, of wil je jouw wijn, wijnwinkel of wijngaard promoten? Laat het ons weten, we delen graag jouw verhaal op onze wijnblog.

Wijnadvies bij maaltijden

Het is voor vele nog steeds erg lastig welke wijn nu het beste met een maaltijd samen gaat. Als je net begint met matchen en proeven merk je als snel dat je met onderstaande 7 tips geweldige combinaties kunt creëren. Dat gezegd hebbende, naarmate je meer vertrouwd raakt met verschillende wijnen, zul je zelfverzekerd worden en kun je experimenteren door de regels te overtreden! Hou je in het begin aan de onderstaande 7 adviezen van wijn bij maaltijden en de kans van slagen is enorm!

  1. De wijn moet zuurder zijn dan het eten;
  2. De wijn moet zoeter zijn dan het eten;
  3. De wijn moet dezelfde smaakintensiteit hebben als het eten;
  4. Rode wijnen passen het beste bij vlees met een sterke smaak (bijv. Rood vlees);
  5. Witte wijnen passen het beste bij vlees met een lichte intensiteit (bijv. Vis of kip);
  6. Bittere wijnen (bijv. Rode wijnen) zijn het best in balans met vet;
  7. Het is beter om de wijn met de saus te matchen dan bij het vlees.

Na deze tips nog steeds vragen? Lees dan onze bovenstaande wijnblogs over wijnadvies bij maaltijden

Go to Top